Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.05.2020 20:05:58
HRT-NAGRADE / HRT dodelio godišnje nagrade
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 27. maj 2020. / Hrvatska radiotelevizija (HRT) obeležila je 15. maja svoj tradicionalni Dan HRT-a. Zbog aktuelne epidemije korona virusa, ove godine, kada Hrvatski radio slavi 94. godišnjicu od osnivanja, a Hrvatska televizija svoj 64. rođendan, slavlje je bilo nešto skromnije, bez publike i gostiju u studiju, samo pred kamerama HTV-a.

Godišnju nagradu "Ivan Šibl" za televiziju dobio je Darko Dovranić, novinar, urednik i reditelj, jedan od najplodnijih dokumentarista HTV-a poslednjih godina. Za radio je nagrađena Dubravka Družinec Ricijaš, koja je u eteru Hrvatskog radija više od 36 godina, pa je postala zaštitni znak i doajen Drugog programa Hrvatskog radija.

Godišnju nagradu za poseban projekt HRT-a dobio je Dario Vračević za realizaciju velikog studija Radio Osijeka, koji se sada može pohvaliti najboljim, najkvalitetnijm i najmodernijim regionalnim muzičkim studijom.

Ovogodišnja nagrada Poslovnoj jedinici Program otišla je Odeljenju IMS HTV-a. Kako je istaknuto u obrazloženju, IMS je tokom dve velike krizne situacije – pandemije korona virusa i razornog zemljotresa u Zagrebu 22. marta, reagovao maksimalno profesionalno i pravovremeno pružajući gledaocima tačne i sadržajne informacije.

Godišnju nagradu Poslovne jedinice Produkcija dobila je Ruža Novak, asistentkinja režije koja već četiri decenije radi u Produkciji. Ona je nezaobilazna članica ekipa koje rade na realizacijama prenosa, od predsedničkih inauguracija do koncerata i festivala. Poslednjih godina radi na zahtevnim HRT-ovim projektima, kao što su "The Voice" i "A-strana", navedeno je u obrazloženju.

Godišnju nagradu PJ Tehnologija dobio je Petar Barić, zbog uloženog truda i izuzetnog zauzimanja u izgradnji i funkcioniranju HRT-ovog dopisništva u Vukovaru, gde je u novom prostoru implementirana najsavremenija proizvodna tehnologija.

Godišnju nagradu Poslovne jedinice Poslovanje dobila je Radna jedinica Poslovna logistika. Iz široke lepeze poslova ove PJ izdvaja se upravljanje poslovnim objektima uz investiciono i tekuće održavanje prostora u vlasništvu ili zakupu, sistem bezbednosti i zaštite koji obuhvata zaštitu na radu, protivpožarnu zaštitu, telesno-tehničku zaštitu, te zaštitu životne sredine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.