Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.05.2020 20:00:20
FILM-PORED-TEBE / Snimljen prvi srpski film o epidemiji korona virusa
Beograd (MEDIA EXPRES) / 26. maj 2020. / Vođeni idejom da se filmovi katastrofe uvek gledaju i pobuđuju pažnju ljudi, filmadžije širom sveta već se utrkuju sa kreativnim korona scenarijima, a stigao je i prvi srpski film sa ovom tematikom.

Kako piše portal "Film&TV", reč je o nastavku hit filma "Pored mene" (2015), reditelja Stevana Filipovića, koji je proslavio glumca Slavena Došla, a čija je radnja u verziji iz 2020. pod nazivom "Pored tebe" smeštena u sam centar epidemije.

- Producent Branislav Jević koji je producirao sve moje filmove – "Šejtanov ratnik", "Šišanje" i "Pored mene", došao je na ideju da, po uzoru na jedan dosta interesantan film “Searching” iz 2018. godine, koji se dešava ceo maltene na desktopu glavnog junaka, napravimo nešto što bi po formatu bilo slično, ali autentično naše. Dakle, nekakav međunastavak između filmova "Pored mene" i "Pored nas" – ističe Filipović.

Radnja prati glavnu junakinju, Minu Nikolić, u ulozi novinarke Ksenije koja pokušava da otkrije misteriju nestanka jednog od likova iz filma "Pored mene", prilagođavajući se novonastalim okolnostima izazvanim virusom.

- Ne može da izađe napolje, ne može da se viđa sa ljudima, može da komunicira jedino preko aplikacija. Kako izgleda zapravo novinarski rad u tim okolnostima, kako izgleda rešavanje takve misterije ako imamo takvu ekstremnu situaciju koja nas vezuje, sputava i ograničava ono što možemo da uradimo – objašnjava reditelj.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.