Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.04.2020 23:10:15
FILM-MONOPOL / Snima se balkanska akciona krimi drama "Monopol"
Beograd (MEDIA EXPRES) / 27. april 2020. / Serija "Južni vetar" dobija ozbiljnu konkurenciju, pošto se trenutno snima regionalna akciona drama "Monopol" koja je otišla korak dalje i u holivudski ambicioznoj gangsterskoj priči ujedinila podzemlje celog Balkana!

Kako piše portal Film&TV, novi krimi hit stiže pod bombastičnim sloganom "Preživi dok ne svane". U režiji i po scenariju slovenačkog reditelja i producenta Daniela Utješanovića i njegove "DV Pictures" produkcije nastaje "Monopol" u kome su glavne role pripale velikim zvezdama regiona.

U glavnim ulogama pojavljuju se sve traženiji Goran Bogdan, zatim legendarni Milutin Mima Karadžić, neizostavni Aleksandar Radojičić, čuveni "nezgodni momak" hrvatskog glumišta Ivan Herceg, a tu su i Marko Gvero i Tara Jevrosimović, kao i poznati domaći pevač, miljenik tinejdž publike – Leon.

Film se snima u Zagrebu, Istri, Beogradu, Budvi i Bolonji. Prva klapa pala je početkom godine, a snimanja su trajala do sredine marta, kada je usled pandemije korona virusa i ovaj projekat privremeno obustavljen. Međutim, kako je režiser filma na svojim društvenim mrežama najavio – najveći film godine stiže nam uskoro.

Sudeći prema kratkim snimcima sa seta, u produkcijskom smislu ovakav projekat još nije viđen na Balkanu, budući da su ulaganja očigledno u ravni sa holivudskom kinematografijom, a akcione scene izdignute na najviši nivo. To, međutim, i ne bi trebalo da čudi, s obzirom na to da Utješanović ima zavidno holivudsko iskustvo upravo u snimanju akcionih scena, i to u hitovima poput "Ratovi zvezda: Poslednji džedaj", "Inferno", "Robin Hud" i mnogim drugim.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.