Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 23.04.2020 22:48:58
BEENIUS-AWS-PLATFORMA / Slovenački "Beenius" lansirao TV platformu na Amazonu
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 21. april 2020. / Slovenački "Beenius" lansirao je svoju interaktivnu TV platformu na Amazon Web Services (AWS).

Kako piše Broadband TV News, platforma je dizajnirana tako da ponudi ekonomično rešenje i pruža operaterima, emiterima i medijskim platformama način da iskoriste novi poslovni potencijal. To je telekomunikacijska, svestrana TV platforma, bogata funkcijama, prilagođena za višestruke tržišne ponude.

Uvođenje u cloud omogućava Beeniusu da instalira i konfiguriše Beenius Interactive TV platformu na daljinu, što zapravo znači manje ulaganje i brže uvođenje na tržište kupcima.

- Odluka o pokretanju naše nove interaktivne TV platforme na AWS-u došla je u pravom trenutku. Benefiti za kupce su brojni, poput nižih troškova infrastrukture, veće fleksibilnosti i skalabilnosti sistema, dodatnih smanjenja troškova – rekao je Filip Remskar, generalni direktor Beeniusa, komentarišući lansiranje platforme.

- Radujemo se što ćemo produbiti odnos sa AWS-om i sigurni smo da će to doneti značajne prednosti našim kupcima – istakao je Remskar.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.