Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:07.04.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 14.03.2020 21:23:21
HRT-SERIJA-PERICA / HRT počinje snimanje serije “Dnevnik velikog Perice”
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 12. mart 2020. / Hrvatska radio-televizija (HRT) počinje snimanje nove igrane serije "Dnevnik velikog Perice" u režiji Vinka Brešana.

Planirano je da serija počne da se snima 24. marta na lokacijama u Zagrebu i okolini, a kroz šest epizoda pratiće životnu priču Perice Šafraneka. Serija opisuje događaje koji se zbivaju 1964. godine, tridesetak godina nakon događaja opisanih u legendarnom filmu Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli", a sve će kulminirati velikom poplavom.

Mirjana Bohanec Vidović, glavna glumica kultnog filma, glumiće i u seriji čija se radnja događa u bitnom periodu za Zagreb. U toku su glumačke probe i poslednje pripreme za snimanje, pa ostali deo glumačke ekipe još nije poznat.

Kako navode sa HRT-a, šezdesete godine prošlog veka vreme su začetka pop kulture u Hrvatskoj, a serija donosi duh vremena u kojem su pokrenute dugoročne i istorijske promene. To je doba nastanka potrošačkog društva u socijalističkom okviru, doba u kojem se sudaraju totalitarni režim i sve veće liberalne težnje mlade generacije, iskazane pre svega u modi i muzici. Ljubav, moda, pesma i žudnja tematske su okosnice priče.

Autor serije i izvršni producent je Albino Uršić, a u scenarističkom timu koji je radio na seriji ističu se i poznati književnici Renato Baretić i Emir Imamović. Muzički producent serije je Gordan Muratović.

Seriju za HRT proizvodi nezavisni producent Croatia film, a gledaoci će imati prilike da je gledaju u kasnu jesen 2020. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.