Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 10.02.2020 21:43:17
SERIJA-NESTALI / Nova dramska serija "Nestali" od 3. februara na HRT-u
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 9. februar 2020. / Hrvatska radio-televizija (HRT) počela je 3. februara premijerno prikazivanje nove, četvorodelne mini dramske serije "Nestali", na svom Prvom programu (HRT-HTV1) i istovremeno na Trećem programu (HRT-HTV3) u formatu prilagođenom slepim i slabovidim osobama.

Kako navode iz HRT-a, reč je o dramskoj seriji koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minuta donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsečeni od ostatka svoje jedinice.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriće svoj povratak na hrvatsku teritoriju u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba pokušavaju da pronađu put kući i svedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada se rat završi.

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirisani su stvarnim osobama koje su umesto fakulteta odabrali rat. U ratu su postali svesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i zavisnosti od prvoga do sebe. To je priča o ljudima koji nisu kalkulisali kada je trebalo braniti domovinu.

Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima, na osamdesetak lokacija u Zadarskoj županiji. Snimanje je trajalo od 17. maja do 28. juna 2019. godine. Scenarista je Joško Lokas, a reditelj Kristijan Milić, u čijem se opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55).

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarka maske Nana Bulajić Črček, montažer Veljko Segarić, dizajner zvuka Ivan Zelić, reditelj druge ekipe Goran Rukavina, supervizor vizuelnih efekata Kristijan Mršić, dok produkciju potpisuju Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas iz producentske kompanije Clinica studio. Urednica serije je Zinka Kiseljak.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama: Sandra Lončarić, Marinko Prga, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nikša Butijer, Enis Bešlagić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Mirela Brekalo, Rada Mrkšić, Roko Sikavica, Anja Matković, Sementa Rajhard, Jasmin Mekić, Mijo Kevo.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.