Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 07.02.2020 10:50:10
CG-RADIO-TV / U Crnoj Gori više RTV priključaka nego domaćinstava
Podgorica (MEDIA EXPRES) / 6. februar 2020. / Crnogorska Agencija za elektronske medije (AEM) objavila je Izveštaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika sa stanjem na dan 31. decembra 2019. godine.

Zaključno s tim danom, broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom iznosi 235.999 i za 21,15% je veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 16,79% veći od broja domaćinstava. U poređenju sa brojem priključaka na kraju oktobra 2019. za period od dva meseca broj korisnika pay-tv usluga je veći za 1.145 ili 0,49%.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u proseku, 88 televizijskih kanala (najviše 220, a najmanje 17). U posmatranom periodu prosečna cena osnovnog paketa iznosila je 11,04 evra, dok u odnosu na ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga, mesečno u proseku, za njih izdvaja 12,11 evro.

Operatori koji u ponudi imaju dopunske pakete, u proseku nude 6 dodatnih paketa. Prosečna cena dopunskog paketa je 7,02 evra. U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su filmski i sportski sadržaji. Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, PINK i ARENA.

Tri operatora pružaju mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale. Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i TV programa iz ponude operatora. Uslugu „video on demand“ pružaju tri operatora.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.