Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 03.02.2020 16:20:42
HT-OPTIMA-TELEKOM / HT počeo prodaju akcija Optima Telekoma
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 1. februar 2020. / Hrvatski Telekom (HT) saopštio je da je 31. januara, u skladu sa odlukom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. juna 2017. godine, započeo sa postupkom prodaje svih svojih akcija društva OT-Optima Telekom d.d.

Pritom, HT, u skladu sa ugovorom koji je sklopljen između društava Zagrebačka banka d.d. i HT u odnosu na OT-Optima Telekom d.d, ima pravo da pod određenim uslovima zajednički proda i deonice Društva koje drži Banka (pravo povlačenja u prodaju, tj. “drag-along right” i pravo priključenja prodaji – “tag along right”). Telekomov udeo u osnovnom kapitalu Optime iznosi 17,41%, dok Zagrebačka banka ima 36,90% udela.

Oglas za prodaju akcija Optime objavljen je 31. januara u štampanom izdanju međunarodnog finansijskog lista, Financial Times.

HT je 18. juna 2014. preuzeo upravljanje Optima Telekomom, nakon predstečajne nagodbe Optime. U tom postupku je, nakon sprovedene konverzije potraživanja u osnovni kapital, HT stekao 5.203.098 deonica Optima Telekoma, što čini 9,22% vlasničkog udela.

Upravljanje Optimom je preuzeo na osnovu ugovora kojim Zagrebačka banka, kao najveći poverilac OT-a, prenosi na HT upravljačka prava stečena u predstečajnoj nagodbi Optime. Zagrebačka banka u OT-u tada je imala 45,45% vlasničkog udela.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.