Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 28.01.2020 22:04:03
SERIJA-BESA / "Besa" prva srpska serija koja dobija i međunarodnu verziju
Beograd (MEDIA EXPRES) / 27. januar 2020. / Popularna TV serija "Besa" prva je srpska serija prema čijoj priči se snima adaptacija za inostrano tržište, saopštili su producenti.

"Besa" se tako pridružila krugu popularnih svetskih serija koje su svojim kvalitetom prevazišle lokalne granice u kojima su nastale.

U tekstovima objavljenim u Variety, C21 media i drugim renomiranim svetskim medijima iz oblasti sedme umetnosti, navodi se da će MBC Studios, produkcijska kuća iz Dubaija, i Eagle Films iz Libana emitovati triler kriminalističku seriju pod novim imenom "Krvna zakletva" (Blood Oath), tokom prvog kvartala 2020. godine. Adaptacija serije biće dostupna arapskom govornom području koje broji više od 400 miliona ljudi.

- Nakon velikog uspeha na domaćem tržištu, "Besa" je prva srpska serija koja je prodata i realizovana kao format u inostranstvu. Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju verujemo da će biti još uspešnija – izjavila je Tea Korolija, direktorka Adrenalina, producentske kuće koja je vlasnik originalnog formata serije "Besa".

Ova serija, koju je Adrenalin producirao u Srbiji 2018. godine prema originalnoj ideji Srđana Šapera, je popularan triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džordan u saradnji sa timom domaćih pisaca. "Besa" je osvojila publiku i kritiku u Srbiji i regionu, a stručni žiri proglasio ju je za najbolju seriju u Srbiji u prethodnoj godini.

Prva međunarodna verzija serije "Besa" snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru.

- Radnja "Krvne zakletve" prilagođena je lokalnoj publici, ali je atraktivna i za druga međunarodna tržišta. Mi u MBC-u nastavljamo da stvaramo upečatljiv, kvalitetan sadržaj koji privlači gledaoce širom sveta – rekla je Safa Aburizik, direktorka programa u studiju MBC.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.