Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 28.01.2020 21:55:51
TELEKOM-SLO-PLANET / Telekom Slovenije očekuje najmanje 5 miliona evra za trećinu Planet TV-a
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 25. januar 2020. / Trećina Planet TV-a je na prodaju, odlučili su državni nadzornici Telekoma Slovenije na sastanku 22. januara, a kompanija očekuje najmanje pet miliona evra za ovaj udeo, što je četiri puta manje nego što je Telekom morao da plati Grcima prošlog novembra da napuste Planet.

Planet TV zaživeo je 2012. godine i bio je u minusu od svog osnivanja. Pregled poslednjih pet godina pokazuje da je kompanija u svakom trenutku imala gubitke i negativni kapital. Do prošle godine je vlasnik, državni Telekom, podmirio stečaj, ali su ga nadzornici završili. Zato sadašnja odluka prvo prodaje trećinu, a zatim većinu Planeta.

- Vrlo je verovatno da će neko ko poseduje kablovski sistem i ko takođe može steći nove gledaoce putem televizije biti među kupcima – rekao je Leo Oblak, osnivač Infonet Media.

Prema informacijama SEEbiz-a, operatori T2 i A1 pominju se među akcionarima, ali na pitanje da li su zainteresovani za kupovinu Planeta odgovorili su da ne razmišljaju o tome. Isto je rečeno i u United Group-u, vlasnika Dragana Šolaka, koji je u Sloveniji vlasnik Telemacha.

Telekom za trećinu udela u Planetu očekuje oko pet miliona evra, a ako ih ne dobije otići će, prema izvorima Dela, u stečaj.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.