Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 20.01.2020 19:22:24
AKVIZICIJA-TELEKOM-MYDSPORTS / Telekomova firma HD-WIN preuzima MYD Sports iz Švajcarske
Beograd (MEDIA EXPRES) / 20. januar 2020. / Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji HD-WIN, u vlasništvu Telekoma Srbije, preuzimanje švajcarske firme MYD Sports, koja se bavi veleprodajom prava na emitovanje sportskih događaja i takmičenja.

- Analizirajući potencijalne horizontalne efekte ove koncentracije, Komisija je zaključila da njena realizacija neće izazvati negativne efekte na relevantnom tržištu - navodi Komisija za zaštitu konkurencije.

Kako se navodi u odluci Komisije, HD-WIN će kupiti 63,24% akcija MYD, a ostatak će kupiti druga firma iz Telekom grupe, LINK2YU Network sa sedištem u Austriji.

HD-WIN se bavi kablovskim telekomunikacijama preko TV kanala Arena Sport i nosilac je prava za emitovanje sportskih kanala na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Hrvatske. Takođe, ima i 100 odsto udela u kapitalu privrednog društva Euronews d.o.o. Beograd, koje je registrovano za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa.

MYD Sports je svojevremeno bio vlasnik 9% udela u kompaniji HD-WIN, ali je ta firma danas 100 odsto u vlasništvu Telekoma. Na svom sajtu MYD kao partnere i klijente navodi Sportklub, televiziju O2, Olimpijski komitet Srbije i košarkašku ABA ligu.

Telekomu je 2019. odobrena kupovina kompanija Polaris Media, Vizija, Limes, JM Oskar, EXE NET, Telemark, SAT TV Meteor, BPP ING, SRB Digital i Charlie Plus.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.