Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.09.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 20.01.2020 00:56:46
KKR-AXEL-SPRINGER / Investicioni fond KKR stekao 42,5% Axel Springera i zajedničku kontrolu
Beograd (MEDIA EXPRES) / 19. januar 2020. / Investicioni fond KKR&Co stekao je 42,5 odsto udela u kompaniji Axel Springer SE i pravo vršenja zajedničke kontrole nad ovom kompanijom sa nemačkom kompanijom Axel-Springer Gesellshaft fur Publizistik Gmbh (ASGP).

Ovo se navodi u rešenju kojim je Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) u Srbiji odobrila ovu poslovnu transakciju, prenosi Tanjug.

KKR, registrovan u SAD, tako je ostvario strateško partnerstvo, a kako je naveo u prijavi KZK koncentracija predstavlja investicionu priliku koja je u skladu s njegovom strategijom ulaganja u atraktivne kompanije. Cilj je, naveo je KKR, povećanje vrednosti poslovanja kompanija u koje se ulaže radi ostvarivanja profita od njihove eventualne prodaje, navodi se na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije.

KZK je koncentraciju odobrila jer KKR Grupa nije prisutna u Srbiji na relevantnim tržištima, odnosno jer između učešnika u koncentraciji u Srbiji nema preklapanja na relevantnim tržištima.

KKR se u dokumentu navodi kao kompanija koja kontroliše više društava koja se globalno bave distribucijom medija, ali nijedno od tih društava nije aktivno na istim tržištima kao Axel Springer u Srbiji.

Prema podacima za 2018. godinu Axel Springer na tržištu štampanja dnevnih novina za sopstvene potrebe i uslužno u Srbiji ima učešće između 70 i 80 procenata. Ova kompanija izdavač je dnevnih novina "Blic" i "24 sata", nedeljnika NIN, Blic žena i Blic puls, prisutno je u prodaji prostora za oglašavanje na specijalizovanim web sajtovima, kao i na tržištu prodaje prostora za oglašavanje online.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.