Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 08.01.2020 22:00:56
TELEKOM-SRBIJA-ĆULIBRK / Telekom Srbija za dve godine stigao od najlošije do najbolje mreže
Beograd (MEDIA EXPRES) / 7. januar 2020. / Preliminarni rezultati pokazuju da će poslovni prihodi "Telekoma Srbija" u 2019. godini, bez "Supernove", biti oko 91 milijarde dinara, što je za tri do četiri odsto više nego 2018, rekao je generalni direktor Predrag Ćulibrk u intervjuu za "Blic".

Prema njegovim rečima, Telekom Srbija je za dve godine napravio zaokret u poslovnoj politici i tako od najlošije mreže u Srbiji stigao do najbolje. Ćulibrk je naveo da je kompanija nakon prvih merenja, koje radi regulator Ratel u koordinaciji sa relevantnom međunarodnom kompanijom, videla da je u velikom zaostatku za konkurencijom, pre svega u razvoju 4G mreže.

- Ipak, izgradnjom više od 1.700 baznih stanica samo u jednoj godini, što je apsolutni rekord od kada se pojavila mobilna telefonija u Srbiji, preokrenuli smo situaciju u svoju korist – rekao je Ćulibrk.

Telekom Srbija je postigao značajan uspeh i sa svojom strategijom "Milion plus", koju je lansirao krajem 2018. akvizicijom kablovskog operatera Kopernikus.

- Za nešto više od godinu dana broj korisnika multimedije uvećali smo za pola miliona, i sada imamo oko 1,1 milion u Srbiji, BiH i Crnoj Gori. To je fantastičan rezultat koji je ostvaren najviše zbog kupovine operatera u Srbiji. Paralelno s tim radili smo i na njihovoj integraciji, koja je još u toku, lansirali smo i novi brend "Supernovu", koji je jedan od najprepoznatljivijih u Srbiji. Krajem 2018. pustili smo u rad još jedan servis, to je m:SAT TV, satelitsku televiziju, i ona funkcioniše tamo gde nemamo adekvatnu kablovsku, optičku ili bakarnu infrastrukturu. U Srbiji, BiH i Crnoj Gori za godinu dana imamo oko 50.000 korisnika – objasnio je Ćulibrk.

On je najavio da će Telekom Srbija nastaviti da ulaže i u sadržaj, i dodao da će fokus kompanije možda biti na multimediji, ali da svakako neće zapostaviti tradicionalne telekomunikacione usluge, poput telefonije i interneta.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.