Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 08.01.2020 21:56:43
SRPSKI-STAR-WARS / Prvi srpski "Star Wars" film sada i na YouTube-u
Beograd (MEDIA EXPRES) / 7. januar 2020. / Reditelj Stevan Filipović snimio je prvi srpski Star Wars film "Breaking Point: A Star Wars Story", koji je dostupan i na YouTube-u.

Reč je o kratkom igranom "fan" filmu smeštenom u univerzum "Ratova zvezda", čiji su glavni likovi mladići problematične prošlosti, braća Nol i Kes Dast, odrasla u traumatično vreme, koje je Luk Skajvoker izvukao iz pakla u kome su živeli, ne bi li od njih napravio džedaje-vitezove, piše portal "Film&TV".

U Breaking Pointu neće se videti standardne Džedaje koje znamo iz filmova, ovo su vrlo problematični mladi ljudi koji su rasli za vreme Imperije, koja je progonila i ubijala svako dete za koje sazna da može da oseti Silu.

- Junaci su rasli u jezivim uslovima, sve vreme su morali da beže, da kriju ono što jesu. Priča o braći Dast smeštena je na Džedajsku akademiju Luka Skajvokera, koju je on osnovao posle pada Imperije, u pokušaju da napravi novu generaciju Džedaja. Braća Dast su sa planete Korelije, koja je neki svemirski Voždovac devedesetih ako hoćete, i oni su imali veoma mučno detinjstvo. Stariji je bio diler droge, mlađi je bio prodat u roblje. Iz tog pakla ih je izvukao Skajvoker i doveo ih u svoj hram Džedaja, da ih obučava veštinama Sile - navodi ekipa filma.

Scenario i režiju filma potpisuje Stevan Filipović, dok glavne uloge tumače Darko Ivić, Slaven Došlo i Jana Milosavljević.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.