Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 07.01.2020 00:18:07
KLASIK-TV-VELO-MISTO / Bindžovanje serije "Velo Misto" na Klasik TV-u
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 4. januar 2020. / Gledaoci Klasik TV-a imali su priliku da tokom novogodišnjih praznika, od 28. do 30. decembra, uživaju uz maraton od 14 epizoda serije "Velo Misto".

Deset godina nakon velikog uspeha serije "Naše malo misto", serija "Velo misto" prvi put je prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb, 1980. godine. Kao i prethodnica, i "Velo misto" snimljeno je prema knjigama Miljenka Smoje i svojevrsna je hronika grada Splita tokom prve polovine 20. veka. Serija prati događaje uoči osnivanja fudbalskog kluba Hajduk, burnih političkih događaja uoči Prvog svetskog rata, pa sve do završetka Drugog svetskog rata i posleratnog perioda.

Kako navode iz Klasik TV-a, gledaoci kroz seriju prate niz živopisnih likova: ribara, radnika, policajaca, piljara, studenata, vojnika, bludnica, krijumčara, ljudi sa ivice života, ali i uglednih građana od kojih se mnogi temelje na stvarnim ličnostima, dok je stvarnost isprepletena sa fikcijom.

Centralni lik je vlasnik gradske brijačnice Meštar (Boris Dvornik) koji neće politiku u svoju butigu, ali ne može je izbeći, oko koga se plete mreža odnosa ostalih protagonista kao što su Duje (Mustafa Nadarević), pionir fudbala u Splitu i osnivač Hajduka, i njegovo društvo “praški studenti” Pegula (Mladen Barbarić) i Tonči (Milan Štrljić), te njihove supruge Violeta (Zdravka Krstulović) i Kate (Mira Furlan).

Pamte se i proleter Ferata (Aljoša Vučković), njegova Marijeta (Vlasta Knezović) i sin Papundek (Duško Valentić), picaferaj (Vjenceslav Kapural) i škovacin (Špiro Guberina) koji je kao Strikan zajedno sa svojim Netjakom (Ivo Gregurević) činio nezaboravan par.

Serija je bila izuzetno popularna među gledaocima od samog početka prikazivanja, nebrojene su dosetke i rečenice iz serije postale deo svakodnevnog jezika, a glumci koji se u njoj pojavljuju postali su prave TV zvezde.

Reditelj je bio Joakim Marušić, a muziku je napisao Pero Gotovac.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.