Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 27.12.2019 14:04:30
MK-TELEKOM-VOLTE / Makedonski Telekom uveo novu tehnologiju
Skoplje (MEDIA EXPRES) / 24. decembar 2019. / Makedonski Telekom predstavio je novu tehnologiju za pružanje govornih usluga u mobilnoj telefoniji - VoLTE.

Nova tehnologija VoLTE (Voice over LTE) korisnicima će pružiti bolji kvalitet zvuka pri upućivanju poziva, brži poziv i istovremenu upotrebu govornih usluga i prenosa podataka u najnaprednijoj 4G mreži, prenosi portal Media Daily.

Jedna od glavnih prednosti je odličan kvalitet zvuka. VoLTE omogućava prenos šireg raspona zvuka i efikasno smanjuje pozadinsku buku. Kao rezultat, zvuk je bolji nego kod ostalih tehnologija, čak i u poređenju sa HD Voice tehnologijom koja se trenutno koristi.

Uspostavljanje veze biće vrlo brzo, jer sa VoLTE telefonom počinje zvoniti za samo 2 sekunde, što je mnogo brže nego kod uobičajenih poziva gde traje oko 6 sekundi.

VoLTE tehnologija ne ograničava brzinu podataka tokom poziva. Korisnik može razgovarati i koristiti internet usluge u brzoj 4G mreži, dok brzina mobilnog interneta ne opada u 3G.

Osnovni preduslov za korišćenje VoLTE je telefonski uređaj koji podržava ovu tehnologiju. Zato će implementaciju VoLTE tehnologije Makedonski Telekom sprovoditi korak po korak, u saradnji sa kompanijom Samsung. Implementacija VoLTE-a neće promeniti tarife govornih poziva.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.