Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 03.12.2019 00:51:33
HRVATSKA-TELCO-INVESTICIJE / Hrvatske telekomunikacione kompanije uložile 735 miliona kuna u mreže
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 2. decembar 2019. / U prvoj polovini 2019. godine telekomunikacioni operateri u Hrvatskoj investirali su u izgradnju fiksnih i mobilnih mreža, kao i prateću opremu, 735 miliona kuna, pokazala je prva HAKOM-ova analiza ulaganja operatera isključivo u infrastrukturu.

Kako prenosi Poslovni dnevnik, Marko Čavlović, pomoćnik direktora HAKOM-a, rekao je u ponedeljak u Zagrebu da je ovo prvi put da su se fokusirali isključivo na ulaganja u mreže.

- Operateri su u prvih šest meseci ove godine povećali investicije u mreže u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, ali su i dalje potrebna veća ulaganja u fiksnu pristupnu širokopojasnu mrežu, a posebno ulaganja u mreže sledeće generacije – istakao je Čavlović.

U prvoj polovini 2018. godine, navodi Čavlović, ulaganja u mreže iznosila su 732 miliona kuna, a godinu dana ranije 649 miliona. Prva ovakva analiza Hakoma pokazuje i da ulaganja operatera u mreže čine tek oko 60% njihovih ukupnih ulaganja.

Ukupna ulaganja operatera u prvom polugodištu 2017. bili su 1,17 milijardi kuna, dok su se 2018. popela na 1,21 milijardu, a ove godine na 1,19 milijardi kuna. U HAKOM-u navode da su operateri u RF spektar u prvom polugodištu uložili više nego u istom periodu prethodne dve godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.