Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 16.11.2019 13:42:51
TELEKOM-SLO-REZULTATI / Telekom Slovenije uvećao neto dobit za petinu
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 16. novembar 2019. / U prvih devet meseci ove godine "Telekom Slovenije" ostvario je neto dobit od 29,9 miliona evra, što je 21% više u odnosu na isti period prošle godine, s tim što posao ne uključuje efekat odluke arbitražnog suda u sporu oko Planet TV-a.

Prihodi od prodaje u prvih devet meseci 2019. godine dostigli su 507,37 miliona evra, što je šest odsto manje nego u istom razdoblju 2018. Pad je delom posledica prodaje bosansko-herecegovačkog Blic.net-a, ali prema objašnjenjima Telekoma, ovogodišnji prihodi su i dalje za četiri procenta manji nego lani, isključujući taj efekt, prenosi ljubljansko Delo.

Telekom je ove godine u Sloveniji izgubio 2% svojih pretplatnika na širokopojasne, fiksne i VoIP veze. Broj korisnika mobilne telefonije smanjen je za tri procenta.

Izveštaj Telekoma pokazuje da su prihodi matične kompanije zabeležili pad za šest odsto u odnosu na isti period 2018. godine. Uglavnom se to odnosi na poslovanje Telekoma u Sloveniji. Ćerke kompanije povećale su prihode za 28 odsto, što može biti i neprecizno, budući da je Telekom i sam veliki poslovni partner ovih kompanija.

Samo Telekom nakon devet meseci ostvaruje neto dobit od 29,6 miliona evra, što je 31 odsto više u odnosu na 2018.

Jedino preostalo veliko ulaganje Telekoma u inostranstvu je kosovski "Ipko", koji je ove godine pao za 15 odsto. Kompanija ima gubitak od 630.000 evra nakon devet meseci, u poređenju sa neto dobiti od gotovo milion evra prošle godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.