Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 20.10.2019 00:28:19
CMC-TELEVIZIJA-HD / CMC televizija počela emitovanje u HD kvalitetu
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 19. oktobar 2019. / Jedina nacionalna muzička televizija u Hrvatskoj, CMC televizija, počela je sa emitovanjem programa u HD kvalitetu, u skladu sa najnovijim promenama u odašiljanju televizijskih programa, odnosno u skladu sa M2 multipleksom u DVB-T2 sistemu sa HEVC standardom kodiranja video signala.

Do polovine sledeće godine istovremeno će se odašiljati DVB-T i novi DVB-T2 sistem koji će zatim postati i jedini, gašenjem starog sistema. Shodno tome u ovom vremenskom razdoblju korisnici će morati svoj TV prijemnik da prilagode nabavkom novih DVB-T2 uređaja, ukoliko njihov prijemnik u sebi nema ugrađen sistem kodiranja DVB-TS/HEVC signala. Takav uređaj potrebno je nabaviti najkasnije do 1. jula 2020. godine.

Gledaoci će morati na svom TV prijemniku ponovo da pretraže kanale kako bi sistem prepoznao promenu i kako bi CMC televiziju ubuduće mogli da gledaju u HD kvalitetu.

Inače, CMC TV dostupan je u svim regionima Hrvatske i vremenom je postala nezaobilazna platforma za sve ljubitelje domaće i regionalne muzike. Osim emitovanja muzičkih spotova i upoznavanja gledalaca sa najnovijim vestima iz diskografije, kao i predstavljanja najvažnijih nacionalnih top lista, CMC TV ima za cilj promovisanje domaće muzike i podsticanje na muzičko stvaralaštvo. U okviru toga organizuje i dva muzička festivala.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.