Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 21.09.2019 13:09:32
SES-SATELIT-OTT / Kompanija SES redefiniše prenose uživo sinhronizacijom satelita i OTT platformi
Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 21. septembar 2019. / Najnovije rešenje kompanije SES, koje je predstavljeno na sajmu IBC 2019 u Amsterdamu, sinhronizuje over-the-top (OTT) i satelitski prenos isporukom IP signala do OTT platformi podjednako brzo kao i putem satelita, čime se obezbeđuje bolje iskustvo gledanja prenosa uživo.

Novo rešenje, pod nazivom satelitska i OTT sinhronizacija, pruža radio i televizijskim stanicama mogućnost doslednijeg prenosa za gledaoce na bilo kom ekranu, čak i na više ekrana istovremeno, uklanjajući kašnjenje slike između TV prenosa i OTT usluga.

Čak i nekoliko sekundi kašnjenja može pokvariti doživljaj prenosa uživo, što je predstavljalo izazov koji je trebalo rešiti. Jedinstveno rešenje kompanije SES postiže sinhronizaciju koja radio i televizijskim stanicama garantuje da će njihovi gledaoci moći da uživaju u nezaboravnim trenucima.

Satelitska i OTT sinhronizacija kompanije SES preuzima izvorni signal na putu do satelita i distribuira ga putem IP-a u tandemu sa satelitom. Primenom enkodiranja niske latencije i priključenjem IP prenosu na samom izvoru, rešenje može isporučiti sadržaj do OTT platformi koji je sinhronizovan sa satelitskim signalom. Ova tehnika otklanja sekunde kašnjenja između tradicionalnog televizijskog prenosa i drugih OTT rešenja niske latencije ili drugih regularnih OTT prenosa.

- Današnje RTV stanice žele da zaštite i razviju svoje poslovanje pružajući najbolje moguće iskustvo tokom prenosa uživo, posebno kada je reč o vrhunskom sportu. Kada navijač gleda važnu utakmicu na OTT platformi i čuje kako masa na ulici slavi pre nego što sam vidi gol, razočarenje je očigledno – izjavio je Ferdinand Kejzer (Ferdinand Kayser), izvršni direktor za SES Video.

Kompanija SES je vodeća u industriji sa dosegom od preko 355 miliona TV domaćinstava (ili milijardu ljudi) i distribuira više od 8.200 programa putem satelita. Nedavno spajanje podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu kompanije SES sa poslovnom jedinicom Video, znači da kompanija SES sada upravlja sa preko 525 programa i isporučuje više od 8.400 sati onlajn video prenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prenosa uživo.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.