Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 18.09.2019 16:48:04
IBC-2019-AMSTERDAM / Izvanredno IBC iskustvo uz lidere u tehnologiji i kreiranju sadržaja
Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 18. septembar 2019. / Sajam IBC 2019 omogućio je posetiocima i izlagačima uvid u najsavremenija dostignuća, a predstavnici svetske medijske, tehnološke i industrije zabave još jednom su se okupili u Amsterdamu da dogovore nove poslove i ojačaju međusobne kontakte.

Sa ukupnom posetom od 56.390 ljudi tokom 5 dana trajanja, od 13. do 17. septembra, IBC2019 je dočekao rekordan broj posetilaca nove generacije. Broj mlađih od 35 godina povećao se za 10% u poređenju sa prethodnom godinom i, uz rast broja posetilaca na C nivou, IBC2019 je pokazao svoju vitalnu ulogu medijskoj i tehnološkoj industriji.

IBC je i dalje mesto gde se razmenjuju najmodernije ideje i inovacije i kreiraju novi poslovni kontakti, pri čemu IBC pomaže da se uspostavi agenda uz dodavanje mnoštva novih funkcija i inicijativa, uključujući prvi Esports Showcase, pokretanje Next Gen Huba, uvođenje nagrada Social Impact i Young Pioneer, i prikaz prva tri IBC projekta za ubrzanje medijskih inovacija, Media-Telecom Catalysts.

Renomirani glumac, režiser i producent Endi Serkis (Andy Serkis) održao je inspirativnu prezentaciju pred prepunom salom, a holandske fudbalske legende Rud Gulit i Robin van Persi bili su na sajmu i govorili o svojim najnovijim TV projektima. Posetioci IBC-ja mogli su da čuju i druge značajne govornike, poput Cecile Frot Coutaz (YouTube), Shalini Govil Pai (Android TV) i Maksa Amordelusa (Amazon Alexa).

- U svim oblastima IBC 2019 bio je košnica umrežavanja, poslovnih dogovora, lansiranja proizvoda, učenja i razmene ideja. Bila je ovo proslava kreativnosti i pokretača promena u industriji, koja istovremeno pomaže identifikovanju i rešavanju ključnih izazova – rekao je izvršni direktor IBC-a Michael Crimp.

Na sajmu punom nezaboravnih trenutaka, fokus je bio na prvom IBC Esports Showcase turniru, koji je pokazao koliko privlačni i zabavni mogu biti esportovi i zašto su tako brzorastući i značajan sektor za sve uključene u medijsku industriju. Dva profesionalna tima iz ESL mreže nacionalnih prvenstava širom Evrope takmičila su se u klasičnoj FPS multiplayer igri – Counter-Strike: Global Offensive.

Ovogodišnji dobitnik najveće nagrade IBC-a, Međunarodne časti za izvrsnost, je glumac, režiser i producent Endi Serkis, koji je nagradu dobio za izvanredan doprinos industriji i svoj pionirski rad na polju snimanja pokreta.

Takođe su uvedene i nove nagrade: Social Impact Awards – koje prepoznaju različitost i inkluzivnost, uticaj na životnu sredinu i etičko vođstvo, i Young Pioneer Award, koja je dodeljena Veri Bichler, prvoj ženskoj fudbalskoj režiserki austrijske televizije ORF.

Na IBC 2019 predstavljeni su i rezultati tri IBC-ova media-telecom catalysts programa – 5G turističko iskustvo, AI indeksiranje za regulatorno upravljanje sadržajem, i mobilno prikupljanje vesti korišćenjem AI-kompresovanja – pokazujući kako saradnja između medija i telekomunikacionih zajednica može transformisati poslovanje i iskustva korisnika.

The Big Screen, opremljen Dolby Vision-om i Dolby Atmos-om, doneo je izuzetne događaje i projekcije. Ekskluzivno je bioskopski prikazana epizoda “Game of Thrones” iz osme sezone, “The Long Night”, sa diskusijom o tehnologiji koja stoji iza serije. Emitovana je i priča o montaži i muzici iz “Rocket Mana”, i inspirativni prikaz BBC Studios Natural History.

Sledeći sajam, IBC 2020, biće održan od 11. do 15. septembra 2020. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.