Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 08.09.2019 23:44:27
TELEKOM-SRBIJA-5G / Telekom Srbija spreman za 5G mrežu
Beograd (MEDIA EXPRES) / 8. septembar 2019. / Telekom Srbija je spreman za uvođenje 5G mreže, izjavio je direktor ove kompanije Predrag Ćulibrk na regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima – Digital 2019.

- Nemamo mnogo izbora za 5G. Moraćemo da investiramo u tu mrežu i da se takmičimo za 5G licence - poručio je Ćulibrk na panelu "Godinu dana kasnije: Tradicionalni panel telekom lidera regiona", i najavio da će Telekom Srbija izgraditi 1.000 baznih stanica za 4G mrežu.

Predrag Ćulibrk je rekao da je kompanija u poslednjih godinu dana akvizirala veliki broj kablovskih operatera u regionu, ali i da je pod pritiskom više godina kada je reč o prihodu koji nastaje iz usluge fiksne telefonije.

- Mi već sedam-osam godina na godišnjem nivou gubimo dve-tri milijarde dinara čistih prihoda, što se često beleži kao gubitak direktnog profita. On je rezultat gubitka saobraćaja fiksne telefonije, jer je sve manje zaintresovanih korisnika - rekao je Ćulibrk.

To je s jedne strane teško za održavanje stabilnog poslovanja, ali nas već godinama tera da razmišljamo u drugom pravcu i da krenemo u akviziciju, dodao je Ćulibrk.

On je dodao da u narednom periodu Telekomu Srbija u okviru daljeg razvoja predstoji poboljšanje kvaliteta usluga, navodeći da tu pre svega misli na brzinu interneta i unapređenje sadržaja satelitske TV sa kojom već sada imaju fantastične rezultate.

- Nisam toliko verovao da ima prostora i za taj rast, ali ide jako dobro, ne samo u Srbiji nego i u BiH i Crnoj Gori. Investirali smo u serijsku produkciju. To su korisnici jako dobro dočekali - rekao je Ćulibrk.

Kada je reč o budućnosti i velikim promenama koje su se dogodile, među njima je Ćulibrk naveo "tač skrin", a veruje da će u narednom periodu svi imati VR naocare sa kojima će doživeti virtuelnu realnost.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.