Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.02.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 27.08.2019 01:13:57
TELESTE-REZULTATI / Kompanija Teleste očekuje rast operativnog rezultata u 2019. godini
Helsinki (MEDIA EXPRES) / 26. avgust 2019. / Prodaja kompanije Teleste u prvoj polovini 2019. godine zabeležila je pad od 6,1%, dostigavši 116,8 miliona evra. Operativni rezultat smanjen je na 3,6 miliona evra, pa je zarada po akciji iznosila 0,13 evra. Ukupne narudžbine vredele su 122 miliona evra.

Kako se navodi u polugodišnjem finansijskom izveštaju kompanije objavljenom 15. avgusta, Teleste očekuje da će neto prodaja ostati na istom nivou kao i u 2018. godini (250,3 miliona evra), dok se predviđa rast operativnog rezultata na 9,7 miliona evra.

- Neto prodaja i operativni rezultat grupe za drugi kvartal zabeležili su pad u odnosu na isti period prošle godine, kao što je i bilo očekivano. Narudžbine su ostale na istom nivou, dok su rezerve porasle i dostigle najviši nivo u istoriji kompanije. Otprilike 50 procenata zaliha biće isporučeno u narednim godinama – istakao je Jukka Rinnevaara, predsednik i generalni direktor kompanije Teleste.

On je dodao da je Teleste u procesu tehnološke transformacije u kojoj će sledeća generacija arhitekture distribuiranog pristupa omogućiti najkonkurentnija rešenja za uvećanje mrežnog kapaciteta.

- Kao rezultat toga, operatori u Evropi i Severnoj Americi su odložili svoje investicije u postojeću mrežnu tehnologiju dok se pripremaju za prihvatanje arhitekture distribuiranog pristupa. Mi smo napredovali po planu kada je reč o razvoju rešenja za ovu arhitekturu, ali se ispostavilo da je obezbeđivanje interoperabilnosti između sistema različitih strana zahtevnije nego što je predviđala kompletna industrija – objasnio je Rinnevaara i naveo da su narudžbine proizvoda za mrežni pristup porasle tokom drugog kvartala 2019.

Kompanija Teleste je u 2018. godini zapošljavala oko 1.400 ljudi. Listirana je na Helsinškoj berzi i nudi integrisane proizvode i usluge koji omogućavaju izgradnju i upravljanje bolje umreženim društvom.

Teleste rešenja omogućavaju prijem televizije i širokopojasnog interneta, a bave se i bezbednošću, informacionim tehnologijama i povezanim servisima.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.