Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.02.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 24.08.2019 15:36:41
IBC-2019-NOVITETI / U fokusu izlagača u Amsterdamu 4K sistemi i HDR sadržaji
Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 24. avgust 2019. / Još samo dvadesetak dana ostalo je do ovogodišnjeg sajma IBC 2019 u Amsterdamu, a kompanije koje izlažu na velikoj svetskoj smotri medija, tehnologije i zabave već su pripremile proizvode i usluge koje će predstaviti od 13. do 17. septembra.

Tako Cobalt Digital u Amsterdam dolazi sa svojim fleksibilnim i pristupačnim načinima za procesiranje, praćenje i distribuciju 4K i HDR sadržaja. Na štandu će se naći njihova 4K i HDR rešenja bazirana na karticama, za openGear frejmove. Među glavnim zvezdama sajma biće novi dekoderi i enkoderi, RIST Main Profile, rešenje za dvosmernu SDR/HDR konverziju za produkciju uživo, nove serije multiviewera i pojačivača distribucije. Kompanija će predstaviti i novi 12G open Gear ruter i RIST gateway rešenje.

Fokus kompanije FOR-A biće njihov širok asortiman 12G-SDI/4K sistema, ali će takođe istaći mogućnosti svoje video-over-IP kompatibilne tehnologije. Dodatni fokus biće na HDR nadgradnjama za FA-9600 signalne procesore i FT-ONE-SS4K Ultra High-Speed kameri.

TVU Networks će predstaviti 4K, HDR, 5G i AI prednosti za živu video akviziciju, klaud i daljinsku produkciju. Koristeći novorazvijeni čip za hardver enkodiranje H.265, TVU One 4K isporučuje pun 4K kvalitet emitovanja, 10-bitni puni 50 fps HDR video na najmanje 3mbps sa dokazanom patentiranom Inverse StatMuc Plus tehnologijom, IS+. TVU One 4K može da prenosi 4K P60 HDR video pouzdano preko mobilne infrastrukture sa jedva 0,5 sekundi kašnjenja.

Kombinujući jedan od najnaprednijih HEVC enkodera sa dokazanom tehnologijom IS+, TVU G-Link je u mogućnosti da prenosi 4K P60 4:2:2 HDR video signal preko normalne internet konekcije od 250 mbps.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.