Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.02.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 22.08.2019 00:04:08
SERIJA-GRUPA-RTS / Nova kriminalistička serija "Grupa" od jeseni na RTS-u
Beograd (MEDIA EXPRES) / 21. avgust 2019. / Radio-televizija Srbije predstavila je u nekoliko prethodnih godina televizijskoj publici žanr kriminalističkih serija koje u svetu prave veliki uspeh. Serija "Grupa", rađena u produkciji "Vision Team"-a, počinje da se emituje od jeseni na prvom programu RTS-a.

Serija "Grupa" prati tri uzbudljive priče. Prva priča u fokusu ima policajca Gagu (Igor Benčina) koga će istraga zločina dovesti do Strahinje (Filip Đurić), čoveka za koga sumnja da je umešan u ubistva. Kriminalac Strahinja koji pokušava da legalizuje svoje poslove ucenama i potkupljivanjem stožer je druge priče, dok treća priča prati tinejdžera Vanju, koji će se sticajem teških okolnosti naći između policajca i kriminalca i koji će morati da odluči kojoj strani će se prikloniti.

"Grupa" nije klasična policijska serija o istrazi, nije slika srpskog društva i omladine, niti je čini samo ljubavni zaplet. Ova složena drama realistična je priča o stvarnom životu, a porodične priče, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnogolija, isprepleteni su i čvrsto povezani, navodi se u najavi RTS-a.

Serija "Grupa" teži da proširi i produbi sliku uslova, uticaja i okruženja glavnih likova, što doprinosi boljem razumevanju tema, likova, zapleta, ali donosi i humor, uzbuđenje, vezivanje i proživljavanje za gledaoce. Porodica i škola, ali i društvo i širi društveni i tehnološki okviri mogu da načine kriminalca, ali isto tako da stvore heroja.

Uloge tumače Igor Benčina, Filip Đurić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, Vojin Ćetković, Branka Katić.

Scenaristi su Katarina Mitrović, Staša Bajac, Gvozden Đurić, Mirjana Novaković, Strahinja Madžarević, Dunja Matić, Vlada Đurđević, Uroš Tomić.

Režiju potpisuju Uroš Tomić (glavni reditelj), Ivan Stefanović, Slobodanka Radun, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Miloš Radunović, Gvozden Đurić.

Serija je rađena po ideji Dragana Đurkovića, a kreatori su Uroš Tomić i Dragan Đurković.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.