Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.02.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 19.08.2019 23:06:17
MK-TELEKOM-RAST / Makedonski Telekom beleži rast u svim segmentima
Skoplje (MEDIA EXPRES) / 19. avgust 2019. / Pozitivan trend u radu Makedonskog Telekoma nastavio se i u prvih šest meseci 2019. godine. Kompanija je objavila da je u ovom periodu povećala profitabilnost, porastao je broj korisnika širokopojasnog interneta, IPTV-a i mobilnih usluga, a sve veći broj domaćinstava ima pristup optičkoj mreži Telekoma.

Prihodi od prodaje porasli su za 2,5% i iznosili su 83,62 miliona evra. Dobit pre kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITDA) na kraju prvih šest meseci 2019. godine povećana je za 3,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je neto dobit porasla za 8,3 procenta.

Broj korisnika širokopojasnog interneta povećan je za 3,2%, pa je njihov ukupan broj dostigao 197 hiljada korisnika. Telekom kontinuirano beleži izvrsne rezultate u segmentu IPTV-a, a usluge kao što su Magenta 1, Internet i TV porasle su za 8,3% na kraju prve polovine 2019. godine i to je rezultiralo bazom od 132.000 korisnika.

Optička mreža se stalno širi, a kao rezultat ulaganja u infrastrukturu zabeleženo je povećanje od 9,7% domaćinstava obuhvaćenih optikom u odnosu na isti period prošle godine, što znači da jedna trećina domaćinstava u Severnoj Makedoniji ima pristup optičkoj mreži Telekoma.

- Kontinuirano povećavamo našu bazu pretplatnika u mobilnom segmentu, a zahvaljujući kvalitetu i atraktivnoj TV ponudi uspeli smo da osvojimo vodeću poziciju u ovom segmentu tržišta. Naša kapitalna ulaganja u prvih šest meseci ove godine dostigla su nivo iznad 12,47 miliona evra, uglavnom zbog razvoja širokopojasnog interneta u fiksnim i mobilnim mrežama najnovije generacije - rekao je Nikola Ljušev, glavni izvršni direktor makedonskog Telekoma.

U prvih šest meseci 2019. broj pretplatnika mobilne telefonije povećan je za 2,2% u odnosu na prošlu godinu i iznosio je 1,2 miliona klijenata. Prihodi od mobilnih govornih usluga povećani su za 12,2% u odnosu na prethodnu godinu, a razlog tome je povećanje prihoda od mobilnog interneta i više GPRS prometa kao rezultat sve veće upotrebe mobilnih internet tarifa od strane korisnika.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.