Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:11.12.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 07.08.2019 23:28:54
HRVATSKI-TELEKOM-PRIHODI / Blagi rast dobiti Hrvatskog Telekoma
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 5. avgust 2019. / Hrvatski Telekom ostvario je u prvom polugodištu 2019. godine prihode od 3.695 miliona kuna, što predstavlja povećanje od 0,4 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Tom pozitivnom razvoju najviše su doprineli rast prihoda u Sistemskim rešenjima, kao i u Pokretnim telekomunikacijama.

Hrvatski Telekom nastavio je sa kapitalnim ulaganjima, pa je u prvoj polovini 2019. uloženo 729 miliona kuna, većinom u modernizaciju infrastrukture za fiksnu i mobilnu mrežu. U odnosu na prvo polugodište 2018. ulaganja su manja kao rezultat sezonskih oscilacija, dok izgledi u pogledu kapitalnih ulaganja za celu 2019. ostaju isti kao što je i objavljeno, otprilike na nivou 2018.

Optička pristupna mreža (FTTx) dostupna je za 420 hiljada domaćinstava. U mobilnom segmentu osigurana je pokrivenost 4G mrežom u spoljnom okruženju od 99 odsto, dok je unutrašnja pokrivenost stanovništva dostigla 85 procenata.

Takođe, Hrvatski Telekom je nastavio sa velikim investicionim programom modernizacije pokretnih radijskih i transportnih mreža širom Hrvatske, kao i sa povećanjem kapaciteta na 4G mreži, da bi se uspešno odgovorilo sve većim zahtevima, naročito u turističkim područjima Hrvatske. Trenutno je modernizovano 64 procenta celokupne mreže.

Do kraja godine modernizacija mreže biće završena u svim delovima Hrvatske, pa će mreža biti potpuno spremna za implementaciju 5G tehnologije.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.