Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:17.11.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 30.06.2019 14:48:47
UG-OBVEZNICE / United Grupa emitovala obveznice vredne 200 miliona evra
Beograd (MEDIA EXPRES) / 30. jun 2019. / United Grupa (UG) je objavila emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona evra, po kamatnoj stopi od 4,875 odsto. Obveznice dospevaju 2024. godine i prodate su po 3,5 odsto većoj ceni od njihove nominalne vrednosti.

Prihod od obveznica će se, kako je saopšteno iz United Grupe, koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

- Ovo je treća ponuda obveznica, sa najvišom postignutom cenom do sada. Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG – BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost – navodi se u saopštenju.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet meseci 2019. godine, kako je navedeno, pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona evra, što je za oko 70 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona evra u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.