Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:17.11.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 27.06.2019 18:29:50
JP BOMMEL, predsednik i generalni direktor NATPE: Pojava 5G mreža imaće pozitivan efekat na praćenje sadržaja preko mobilnih uređaja
Bukurešt (MEDIA EXPRES) / 26. jun 2019 / JP Bommel, predsednik i generalni direktor NATPE, dao je kratak intervju ekskluzivno za Media Express o sajmu NATPE Budapest 2019 (24-27. jun). Bommel je bio predsednik i osnivač BCi, globalne marketinške kompanije, zajedno sa High Beamom, SXSW organizatorom (South by Southwest, konglomerat filmskih događaja, medija, izložbi i konferencija organizovanih u Ostinu, Teksas) kao i Kanskih lavova - advertajzing sajma u francuskom Kanu.

Bommel, američki građanin francuskog porekla, bio je na nekoliko direktorskih pozicija u kompanijama kao što su Sony Music, BMG Entertainment, Capitol / EMI, Qwest Communications i Reed Exhibitions. Tokom karijere u muzičkoj industriji, radio je na razvoju globalnih marketinških planova za Tinu Tarner. Bio je direktor Qwest Communications, doprinoseći razvoju digitalnih medija i zabave, sklapajući ugovore između vodećih kompanija, TV mreža i medijskih organizacija, uključujući NBC, CBS, EMI i Sony, ali i sa sportskim timovima poput New York Giants.

NATPE BUDAPEST INTERNATIONAL je istočnoevropski sajam medijskih sadržaja koji se održava svakog juna, koji posećuju programski direktori svih vodećih regionalnih televizija.

Media Express: Kako će ekspanzija OTT distribucije promeniti sajmove kao što je NATPE, učešće i ponašanje kupaca sadržaja iz istočne Evrope?

JP BOMMEL: Rast OTT platformi doveo je do povećanja tražnje u širokom spektru sadržaja. Kao rezultat, tradicionalno dobro pozicionirani sajmovi kao što je NATPE, koji predstavljaju celu industriju, potrebniji su nego ikada.

NATPE, sa svojom bogatom tradicijom dugom više od pet decenija, idealno je pozicionirana kao globalna asocijacija koja koristi evropskim regionima i MENA. Udruženje predstavlja i pomaže veliki broj članova, uključujući producente, distributere, stvaraoce i MVPD ("multichannel video programming distributor").

Kako svet postaje sve povezaniji, a korisnici zainteresovani za sve više integrisanog sadržaja, posebno u ovom delu Evrope, OTT distribucija je sve relevantnija. NATPE je uvek oslikavao industriju koju predstavlja i ništa se ne razlikuje ni u ovoj novoj evoluciji. Tema OTT distribucije je prisutna i u programu ovogodišnjeg NATPE BUDAPEST INTERNATIONAL. Takođe nam je drago da ugostimo svetske lidere kada je reč o strimingu, koji će učestvovati u našim sesijama ove godine.

Media Express: Značajan deo kretanja prema novim načinima praćenja televizije je mobilna distribucija koja će porasti sa lansiranjem 5G mreža. Da li mislite da će ova tehnologija biti "ubica za sve žive organizme," kako neki tvrde?

JP BOMMEL: Pojava 5G mreža imaće pozitivan efekat na to kako gledaoci prate sadržaj preko mobilnih uređaja. Na primer, ovaj tehnološki proboj koji skraćuje kašnjenje odziva i donosi veći protok, neće biti benefit samo za korisnike, već će značajno pozitivno uticati na različite sektore kao što su zdravstvo ili avijacija. Verujemo da će nam tehnološki napredak svima pomoći, pošto očekujemo tipove sadržaja koji su značajni za nas kao pojedince.

Media Express: Koje su najznačajnije novosti za NATPE BUDAPEST i u kom pravcu bi trebalo da usmerimo pažnju?

JP BOMMEL: Ove godine na NATPE BUDAPEST INTERNATIONAL svakako ne bi trebalo propustiti "International Acquisition Summit". Na njemu će posetioci videti intervju sa Fransoa Gajoneom, izvršnim direktorom za TV serije na Studiocanalu, i specijalnu prezentaciju TRX istraživanja tržišta koje će doneti detaljan pregled konzumiranja sadržaha iz globalne perspektive.

"All the World's A Stream" je važna sesija za sve one koji su uključeni u biznis sadržaja. Nakon Parrot Analytics specijalne prezentacije podataka, uslediće javna diskusija sa direktorima vodećih globalnih striming servisa koji će podeliti svoju viziju o tome kako se inovativne platforme, mreže i izdavači uključuju dosežući do globalne publike i privlačeći korisnike.

"International Drama Co-Production Executives & Creators Forum" biće suštinski debata među donosiocima odluka u vodećim svetskim producentskim kompanijama koji će razgovarati o ravnoteži između kreiranja serija za regionalnu i globalnu publiku.

Ove sesije, zajedno sa našim MENA Regionalnim panelom, diskusijom "World of Formats" i sajmom sadržaja omogućiće svim posetiocima i izlagačima na NATPE BUDAPEST INTERNATIONAL da prošire svoje znanje i uče iz prve ruke od lidera u našoj industriji.

Mihai Pavelescu (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.