Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:03.06.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Radio 17.06.2019 12:36:54
SLO-RADIO-FREKVENCIJE / Slovenački AKOS dodelio nove radijske frekvencije
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 17. jun 2019. / Slovenačka Agencija za komunikacijske mreže i usluge (AKOS) dodelila je nekoliko novih radijskih frekvencija.

Reč je o četiri izabrana ponuđača koji su dobili po dva rešenja o dodeli radijskih frekvencija na osnovu javnog poziva na području severozapadne Slovenije, za sklop Bovec i sklop Podbrdo.

Frekvencije su dodeljene društvu "Radio Ognjišče" za istoimeni program, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 104,5 MHz i za emitovanje sa lokacije Podbrdo na frekvenciji 106,5 MHz; društvu “Radio Pro 1” za program Radio 1 Primorska; “Ena NG” iz radijske mreže Radio 1, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 98,5 MHz i za emitovanje sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 91,2 MHz; društvu “Radio Robin” za program Radio Robin, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 99,5 MHz i sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 92,8 MHz; društvu “Radio Center” za program Radio Center Slovenija i radijske mreže Radio Center, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 107,7 MHz i sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 99,5 MHz.

Pri pripremanju javnog poziva Agencija je prioritetno prišla područjima na kojima je radijska ponuda nešto skromnija, a slušaoci donekle uskraćeni što se tiče raznolikosti programa. Zato je poziv bio namenjen širokom spektru radijskih programa sa raznolikim radijskim formatima, navedeno je u obrazloženju AKOS-a.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.