Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 10.06.2019 14:33:30
DANAS-ROĐENDAN / Dnevni list “Danas” proslavio 22. rođendan
Beograd (MEDIA EXPRES) / 10. jun 2019. / Dnevni list “Danas” obeležio je 22 godine rada. Prvi broj izašao je 9. juna 1997. godine u Beogradu, a “Danas” su osnovali novinari tadašnjeg lista “Naša borba”, nezadovoljni uređivačkom politikom na kojoj je insistirao tadašnji vlasnik.

List je vrlo brzo postao poznat po žestokoj kritici Miloševićevog režima, zbog čega je bio izložen raznim represivnim merama, a u jesen 1998. kraće vreme i zabranjen. Progoni su se nastavili sve do Miloševićevog pada 2000. godine.

“Danas” je posle toga stekao reputaciju jednog od retkih dnevnih listova u Srbiji koji nije u svrhu povećanja tiraža koristio metode žute štampe. Između ostalog i zbog toga mu je tiraž konstantno opadao.

U toj situaciji redakcija je prinuđena da već neko vreme štampa novine na smanjenom broju stranica, pa je odlučila da se osloni na čitaoce. Upravo su pokrenuli crowdfunding kampanju, a uveli su i još neke novine, poput Kluba čitalaca i onlajn pretplate na novine, sa željom da povećaju svoje prihode, a smanje troškove.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.