Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 04.06.2019 00:49:51
T2-INATEL-SLO / Slovenački T2 preuzeo Inatel
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 2. jun 2019. / Slovenački telekom operater T-2 nastavlja sa preuzimanjem manjih lokalnih operatera.

Kako prenosi Media Daily, T-2 je potpisao ugovor o preuzimanju telekom operatera Inatel, koji od 1993. godine svojim korisnicima nudi usluge interneta, televizije, mobilne i IP telefonije.

Inatel je već treći kablovski operater koji je T-2 preuzeo ove godine. Pre toga kupili su Telesat i KKS Kabel Kamnik, koji ukupno imaju 7.200 pretplatnika. Sa Inatelovim preuzimanjem, T-2 je stekao korisnike na području Loške doline, Podpeča, Kamnika pod Krimom, Bloka, Cerknice i Metlike.

Potpisivanje ugovora usledilo je nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog nadmetanja (AVK). Predstavnici T-2 istakli su da će preuzimanje kompanije Inatel pružiti obema stranama brojne važne sinergije i mogućnost bržeg rasta, a korisnicima širi spektar visokokvalitetnih usluga.

Postojeći korisnici će dobiti pristup širokom rasponu najnovijih i najmodernijih telekomunikacionih usluga koje pruža T-2.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.