Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
Zakonodavstvo



Napredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 01.06.2019 11:10:47
UNITED-GRUPA-TELE2 / United Grupa kupuje mobilnog operatora Tele2 Hrvatska
Beograd (MEDIA EXPRES) / 31. maj 2019. / United Grupa, najveći medijski i telekomunikacioni biznis u jugoistočnoj Evropi, postigla je dogovor o kupovini Tele2 Hrvatska za 220 miliona evra. Očekuje se da će transakcija, koja je u procesu odobrenja regulatora, biti okončana pre kraja 2019. godine.

Ovo je prva transakcija od marta 2019. kada je okončana akvizicija kojom je BC Partners, međunarodna investiciona kompanija, postala većinski vlasnik United Grupe. Akvizicija Tele2 će ubrzati rast United Grupe i učvrstiti njenu poziciju kao lidera u industriji u kojoj posluje u regionu.

Viktorija Boklag, generalna direktorka United Grupe, rekla je da je Hrvatska atraktivno i važno tržište za ovu kompaniju.

- Drago nam je zbog akvizicije Tele2 Hrvatska, jer će nam omogućiti da dalje proširimo poslovanje Grupe, kako u zemlje članice EU, tako i kroz jačanje telekomunikacionih usluga koje pružamo. Imamo odlične rezultate u integraciji mobilnog biznisa u regionu, nakon kupovine Tušmobila u Sloveniji, i veoma smo uzbuđeni zbog novih mogućnosti koje ćemo imati sa Tele2 Hrvatska – istakla je Boklag.

- Kada smo investirali u United Grupu, identifikovali smo njen poslovni model, tehnologiju i regionalno liderstvo kao ključne pokretače organskog rasta, pojačane sposobnošću da stekne i integriše lokalne kompanije. Sa Tele2 Hrvatska, drago nam je što smo stekli jednog dinamičnog domaćeg igrača sa respektabilnom bazom korisnika, koji nam omogućava da proširimo usluge koje pružamo i pokrivenost našim uslugama širom Evrope – izjavio je Nikos Statopulos, partner u BC Partners.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)




© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.