Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 18.05.2019 13:32:00
ANEM-MATIĆ / Veran Matić novi predsednik ANEM-a
Beograd (MEDIA EXPRES) / 18. maj 2019. / Novi predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) je Veran Matić, odlučeno je na sednici Skupštine ove organizacije.

On je na funkciji zamenio Milorada Tadića koji je na toj poziciji bio poslednjih pet i po godina. Matić je jedan od osnivača ANEM-a i prvi predsednik asocijacije u periodu od 1993. do 2003. godine, a sada će je ponovo predvoditi u narednom četvorogodišnjem periodu.

Novi predsednik ANEM-a je istakao da će nastojati da, osim podsticaja razvoja tradicionalnih medija, mreža u budućnosti bude agregator i novih, digitalnih medija, odnosno sadržaja koji nastaju na novim kanalima i platformama.

- Ambicija je da ANEM bude podrška članicama, ali i agregator novih projekata, novih ideja i novih formi izveštavanja i istraživanja u polju medija u najširem smislu. Praktično, to je apgrejdovana verzija, nešto kao ANEM 2.0 - rekao je Matić.

Veran Matić je rođen 1962. godine, bio je direktor i glavni i odgovorni urednik nekadašnje RTV B92, a danas je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara. Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada za svoj rad tokom poslednjih dvadeset pet godina.

Inače, na sednici Skupštine ANEM-a izabrani su i ostali članovi Upravnog odbora kojeg će osim Matića činiti i Svetlana Kojanović, Ivana Petrović, Slobodan Krajnović i Milorad Tadić.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.