Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:17.08.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 23.01.2019 00:07:40
CME-SLOVENIJA / CME odustaje od prodaje poslovanja u Sloveniji
Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 22. januar 2019. / Kompanija Central European Media Enterprises (CME) odlučila je da raskine sporazum, prethodno najavljen u julu 2017. godine, o prodaji svog poslovanja u Sloveniji. Umesto toga, zadržaće potpuno vlasništvo nad vodećom televizijskom mrežom u zemlji.

- Nakon što smo, pre 18 meseci, najavili nameru da prodamo naš slovenački biznis, kako bismo ubrzali razduživanje, otplatili smo oko 370 miliona dolara kredita, smanjujući naš ukupan dug za oko 30%, a smanjili smo i naše prosečne troškove zaduživanja za više od pola, na 3,5%. Istovremeno, Slovenija je značajno povećala svoje prihode i dostigla nivo profitabilnosti koji nije viđen tokom poslednjih deset godina. Na osnovu pet zemalja, naše stope rasta OIBDA za 2018. i 2019. godinu trebalo bi da premaše ono što smo očekivali od samo četiri – rekao je Majkl Del Nin, jedan od generalnih direktora.

Christoph Mainusch, drugi generalni direktor, dodao je da su uvek govorili da ova transakcija nije odraz njihove perspektive poslovanja.

- Upravo suprotno, snažno verujemo u vrednost televizijske imovine i budućnost slovenačkih operacija, što je potvrđeno njihovim spektakularnim rastom u protekloj godini. Radujemo se nastavku saradnje sa timom Pop TV-a u našoj dugogodišnjoj tradiciji pružanja objektivnih vesti i najbolje zabave u Sloveniji.

Broadband TV News podseća da je CME prvobitno pristala da proda svoje poslovanje u Hrvatskoj i Sloveniji kompaniji Slovenia Broadband, podružnici United Grupe, za 230 miliona evra u gotovini.

Međutim, sporazum je naišao na poteškoće sa organima za zaštitu konkurencije u obe zemlje, pre nego što je konačno dobio odobrenje u Hrvatskoj.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.