Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:17.08.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 17.01.2019 15:45:34
HAKOM-HT-EVOTV / HAKOM uskratio dozvolu HT-u za preuzimanje EVO TV-a
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 17. januar 2019. / Regulatorna agencija HAKOM zaustavila je kupoprodaju kojom je Hrvatski Telekom od Hrvatske pošte preuzeo pay TV platformu EVO TV. Preuzimanje je krajem decembra najavio predsednik uprave HT-a Davor Tomašković, koji je neposredno nakon toga podneo ostavku.

Inače, kupovinu EVO TV-a, sa više od 70 hiljada korisnika i godišnjim prometom od 57 miliona kuna, uprava Hrvatskog Telekoma predstavila je kao veliki poslovni uspeh.

Nakon prve ovogodišnje sednice Vijeća HAKOM-a ocenjeno je da bi koncentracija mogla imati značajan uticaj na tržište, pa je zato zatražena provera dodatnih činjenica i trenutno je na snazi privremeno rešenje koje zabranjuje dalje korake na koncentraciji, piše HRT.

U Hrvatskom Telekomu smatraju da će HAKOM na kraju ipak dati pozitivno mišljenje.

- Proces kupovine nije obustavljen. Deo tog procesa je pribavljanje odobrenja od HAKOM-a i taj proces je u toku. Mi učestvujemo, predočavamo dokaze i uvereni smo da će se taj proces pozitivno završiti u nekom kraćem roku - kazao je Siniša Đuranović, stariji potpredsednik HT-a.

Upravo je prevelika zastupljenost Hrvatskog Telekoma na tržištu telekomunikacijskih usluga jedna od glavnih zamerki Evropske komisije u pogledu poslovnog okruženja u Hrvatskoj. Dominantna HT Grupa kontroliše 71% fiksnog tržišta u Hrvatskoj. Hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dozvolila je produženje HT-ove kontrole nad Optima Telekomom do 2021. godine, a takva odluka neće poboljšati konkuretnost sektora, stoji u izveštaju EK za 2018.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.