Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:17.08.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 15.01.2019 23:55:10
ADRIA-MEDIA-GRUPA-PRODAJA / Igor Žeželj novi vlasnik Adria media Grupe
Beograd (MEDIA EXPRES) / 15. januar 2019. / Novi vlasnik Kurira, 12 portala i još 14 štampanih izdanja, umesto Aleksandra Rodića je Igor Žeželj, vlasnik i direktor firme Wireless media, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR), u rešenju koje je doneto 4. januara 2019. godine umesto Rodića upisani su Žeželj i Privredno društvo za pružanje telekomunikacionih usluga Mondo Inc d.o.o. Beograd (Stari grad).

Žeželj i Rodić nisu odgovorili UNS-u kolika je bila cena Adria media Grupe (AMG), koja je izdavač ovih medija.

Podsetimo, AMG je u oktobru 2018. godine postigao dogovor o partnerstvu sa Wireless media i portalom Mondo, što je UNS-u tada potvrdio Rodić. Žeželj je tada negirao da je napravljeno strateško partnerstvo AMG-a sa firmom Wireles media i Mondom, ali je rekao da AMG i Wireless media imaju "vrlo intenzivnu i plodonosnu poslovnu saradnju".

Inače, portal Mondo nije upisan u Registru medija. Međutim, na sajtu Telekoma Srbija u rubrici "naši sajtovi" ovaj portal naveden je kao sajt ove kompanije. I na sajtu Registra nacionalnog domena Srbije (RNIDS) navodi se da je Telekom Srbija a.d. vlasnik domena mondo.rs.

U vlasništu AMG-a, kako stoji na njihovom portalu, su listovi Kurir, Gllosy, Lena i Financial times, Men’s health, Cosmopolitan, Elle, Sensa, Nacionalna geografija Srbija, Lepa&Srećna, Winter, Summer, Asfalt, Cosmo Campus i Newasweek, kao i portali elle.rs, yumama.com, kurir.rs, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, lepaisrecna.rs, still, glossy.rs i espresso.rs.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.