Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 07.01.2019 00:13:53
TELEKOM-SRBIJA-AKVIZICIJE / Telekom Srbija kupio još dva kablovska operatora
Beograd (MEDIA EXPRES) / 7. januar 2019. / Telekom Srbija kupio je još dva kablovska operatora - "Radijus vektor" i "AVcom", a pregovara sa još pet manjih, izjavio je koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe i direktor Mtela Vladimir Lučić. On je u intervjuu za Blic rekao da ta kompanija očekuje da se u prvom kvartalu 2019. godine završe i te akvizicije.

Kako je rekao, kupovina kablovaca je uslov za realizaciju razvojne strategije "Milion plus", kojom bi trebalo da dođu do više od milion korisnika televizije i interneta.

Kupovinom je dobijeno 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao Radijus vektor i 18.000 koje je imao AVcom.

- Rešili smo da stavimo tačku na zaostajanje Telekoma, da ga postavimo tamo gde treba da bude nacionalni operator, a to je mesto lidera - rekao je Lučić i dodao da se Telekom finansira sopstvenim sredstvima.

Kako kaže, kada se uporede svi kablovski operatori, uključujući i SBB, Telekom ima ubedljivo najveći profit, ali i najveći broj radnika, više nego svi mobilni i kablovski operatori zajedno.

Kupovinom kablovaca smo za pet meseci u Srbiji povećali broj TV korisnika za više od 50 odsto, pa ih sada ima više od 700.000, rekao je on.

U okviru projekta "Milion plus" nije kupovina televizija, rekao je Lučić, i dodao da će u fokusu, kao i kod svih velikih kompanija u svetu, biti i multimedija, jer je, kako kaže, internet jedini siguran prihod u narednih 50 godina.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.