Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 04.01.2019 16:42:16
TELEKOM-SRPSKE-BLICNET / Telekom Srpske dobio saglasnost za preuzimanje Blicneta
Banjaluka (MEDIA EXPRES) / 4. januar 2019. / Konkurencijski savet BiH dao je saglasnost Telekomu Srpske za kupovinu banjalučkog kablovskog operatera Blicnet od Telekoma Slovenije, nakon što je odbacio prigovor sarajevskog Telemacha.

Usvojeno je rešenje kojim je ocenjena dopuštenom koncentracija na tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, usluga interneta i usluga radio i TV programa u BiH, koja će nastati sticanjem kontrole kompanije m:tel nad privrednim subjektom Blicnet, i to kupovinom 100% udela u Blicnetu, istakli su u Konkurencijskom savetu BiH.

Savet je početkom decembra pozvao sve zainteresovane privredne subjekte koji deluju na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne i mobilne telefonije, interneta, kao i radio i TV programa, kao i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekat, da dostave primedbe i mišljenja.

Pristigli materijal Savet je razmatrao 20. decembra, nakon čega je odbijen zahtev Telemacha Sarajevo za priznanjem statusa stranke u postupku po prijavi koncentracije m:tela, kojom isti namerava steći pojedinačnu kontrolu nad Blicnetom.

Odbačen je i zahtev Telemacha za izuzeće odgovornog člana Konkurencijskog saveta Arijane Regoda Dražić u postupku pokrenutom po prijavi koncentracije m:tela.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.