Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 04.01.2019 15:14:45
TELENOR-SRB-INVESTICIJE / Telenor ulaže više od 100 miliona evra u Srbiji tokom 2019. godine
Beograd (MEDIA EXPRES) / 4. januar 2019. / Novi direktor Telenora Srbija Majk Mišel najavio je da ta kompanija planira da u 2019. godini u ekonomiju Srbije uloži više od 100 mil EUR, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapređenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja.

Kako je rekao u intervjuu agenciji Beta, želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora, a nesumnjivo je da će više od 50% infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije.

Mišel je istakao da je 2018. bila dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za 3% u odnosu na isti period 2017. godine.

On je izrazio zadovoljstvo što, prema RATEL-ovom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji u 2018. godini, Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

- Zadovoljni smo rezultatima, ali važno nam je da nastavimo da korisnicima pružamo najbolju moguću uslugu, ne praveći kompromise kada je reč o kvalitetu. Mi ne nudimo samo megabajte, već veliki broj servisa i bogate internet sadržaje - rekao je Mišel.

Direktor Telenora je ocenio i da u Srbiji postoji dobra poslovna klima i dodao da "Telenor dosta radi na promociji Srbije kao dobre destinacije za ulaganje". Prema njegovim rečima, poslovno okruženje se unapređuje, ali smatra da prostora za poboljšanje ima, i ističe da će Telenor uvek podržavati predvidljivost u poslovanju, transparentnost i fer plej principe.

Majk Mišel smatra da ova kompanija, u saradnji sa Vladom Srbije i ostalim igračima na tržištu, može da doprinese napretku digitalizacije u zemlji, koja je postala jedan od prioriteta u gotovo svim oblastima.

- Telenor je već testirao 5G mrežu u Srbiji, i to još 2016. godine. Spremnost za nju postoji, ali mora da se radi na komercijalnom i regulatornom aspektu, kako bi mogla da se uvede - kazao je direktor Telenora Srbija.

Mišel je naveo i da Telenor Srbija, u kome trenutno radi više od 900 ljudi, planira da poveća broj zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta, ali je naveo da je još rano da precizira o kom broju ljudi je reč.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.