Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 02.01.2019 17:40:58
RTS-GLEDANOST / RTS najgledaniji petu godinu zaredom
Beograd (MEDIA EXPRES) / 2. januar 2019. / Prvi program Radio-televizije Srbije ušao je u 2019. godinu kao ubedljivo najgledaniji TV kanal u Srbiji, i to petu godinu zaredom! RTS 1 je tokom 2018. bio najgledaniji čak 277 dana.

Kako navode iz RTS-a, na listi 100 najgledanijih emisija u 2018. čak 95 emitovano je na RTS 1. U udarnom, večernjem televizijskom vremenu, kada je najveći broj građana Srbije ispred TV ekrana, Prvi program ima za milion gledalaca više od druge po gledanosti televizije.

Tokom godine, na Prvom su se najviše gledale domaće serije, sport, informativne emisije, zabavne i dokumentarne emisije, filmovi... Godinu na Drugom programu obeležili su dokumentarci, dečji program, emisije iz kulture i nauke, ekskluzivni sportski prenosi i svetske hit serije!

Ove godine pokrenuta je nova multimedijalna platforma RTS Planeta, koja već sada ima više od 350.000 korisnika i u ponudi ima sve RTS-ove televizijske i radijske kanale, više od 9.000 emisija svih žanrova iz bogatog programskog arhiva, priče iz dopisničke mreže RTS-a, kao i muzička izdanja PGP RTS-a.

Iz RTS-a ističu da se nastavlja i digitalizacija programskog arhiva, RTS 1 i RTS 2 su jedini programi sa nacionalnom frekvencijom koji se prate u HD rezoluciji, a razvijaju se i tematski kanali "Poletarac", "Drama", "Kolo", "Muzika", "Život", "Trezor", uskoro i "RTS Nauka". Redizajniran je Drugi program, a za početak 2019. godine najavljen je i redizajn Prvog programa.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.