Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 24.12.2018 22:38:31
VIVACOM-TELEKOM-ALB / Bugarski Vivacom pobedio na tenderu za Telekom Albanija
Tirana (MEDIA EXPRES) / 24. decembar 2018. / Vlasnik bugarske telekomunikacione kompanije Vivacom, Spas Rusev, pobedio je na tenderu za kupovinu Telekoma Albanija, prenela je albanska televizija Top Channel.

- Deutsche Telecom, vlasnik Telekoma Albanije, u završnoj je fazi postupka prodaje svog albanskog ogranka bugarskom Vivacomu - objavila je albanska TV kuća, čiju su informaciju preneli i bugarski portali.

Najveći akcionar Vivacoma, Spas Rusev, nije dao nikakvu izjavu ovim povodom, a Elvin Guri, albanski investitor koji već 20 godina živi u Bugarskoj i koji radi zajedno sa Rusevom, rekao je da ne može otkriti bilo kakve detalje, ali da mu se sviđa ideja o ulaganju u svoju zemlju nakon toliko godina, dodaje Top kanal.

Vivacom je najveća telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, koja je 2017. godine ostvarila prihod od 455 miliona evra i dobit od 165 miliona evra.

Odluka Dojče Telekoma o prodaji albanskog ogranka, kako prenose regionalni portali, doneta je nakon smanjenja dobiti zbog malog tržišta i drugih problema vezanih za poslovnu klimu. Dodaju da postoji rizik da će zbog prodaje 400 zaposlenih izgubiti posao, zbog čega je sindikat zatražio od vlade da pripremi strategiju za njihovo zapošljavanje pre realizacije kupoprodajnog ugovora.

Na tenderu za kupovinu Telekoma Albanija učestvovao je i Telekom Srbija, koji je dao ponudu od 60 miliona evra.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.