Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 18.12.2018 11:26:11
HT-TOMAŠKOVIĆ-OSTAVKA / Davor Tomašković podneo ostavku na mesto predsednika uprave Hrvatskog Telekoma
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 18. decembar 2018. / Predsednik uprave Hrvatskog Telekoma (HT) Davor Tomašković podneo je ostavku i najavio da 1. aprila 2019. odlazi sa te funkcije, dodajući da nastavlja karijeru izvan Deutsche Telekom grupe, koja je većinski vlasnik u HT-u sa udelom od 51 odsto.

Tomašković je ostavku podneo na sednici kompanijskog Nadzornog odbora, koji je zatim na njegovo mesto imenovao Konstantinosa Nempisa iz grčke OTE grupe, navodi se u saopštenju HT-a na stranicama Zagrebačke berze.

- Od dolaska na mesto predsednika Upravnog odbora HT, Davor je sa svojim timom postigao izuzetno dobre poslovne rezultate. HT je pet godina zaredom iskazao rast prihoda, EBITDA-e i neto profita, i nastavio da se kreće prema EBITDA margini od 41,9%, postajući tako jedna od najuspešnijih kompanija u DT Grupi. HT je nastavio da ulaže u kreiranje boljeg korisničkog iskustva, sa više od 7 milijardi kuna potrošenih za razvoj infrastrukture tokom ovih pet godina. Davor je takođe vodio mnoge akvizicije u cilju jačanja zdravlja kompanije, uključujući i uspešno preuzimanje Crnogorskog telekoma – rekao je Džonatan Ričard Talbot, predsednik Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma, osvrćući se na dosadašnji razvoj kompanije, prenosi Broadband TV News.

Davor Tomašković je istakao da je HT “sjajna kompanija sa neverovatnim timom zaposlenih” i da je ponosan na postignute rezultate.

- Za pet godina smo završili izazovnu transformaciju i danas je kompanija brza i agilna. Uz rast svih finansijskih indikatora, ojačali smo našu lidersku poziciju u svim segmentima tržišta i konsolidovali ukupno telekomunikaciono tržište. Takođe smo načinili i regionalni potez i zabeležili uspešne rezultate u poslovanju izvan domaćeg tržišta. Tokom proteklih pet godina HT je postao jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj, kao i jedan od najvažnijih poslodavaca, koji svojim poslovanjem doprinosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog petogodišnjeg ciklusa, koji je bio neophodan za transformaciju kompanije, HT je pripremljen za naredni period i spreman je da prevaziđe sve buduće izazove – zaključio je Tomašković.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.