Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 15.12.2018 17:01:17
MOBILNI-OPERATERI-SRB / Svaki treći vlasnik mobilnog telefona u Srbiji menjao operatera
Beograd (MEDIA EXPRES) / 15. decembar 2018. / U Srbiji je skoro svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatera, a u 35% slučajava to su činili zbog niže cene usluga, pokazalo je istraživanje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL.

Kako je saopštio RATEL, 29% ispitanika promenili su operatera na preporuku poznanika, a 12% zbog promotivnih cena usluga.

Mogućnost zadržavanja broja telefona prilikom menjanja operatera iskoristilo je 40% ispitanika. Skoro 15% ispitanih nisu znali da mogu da zadrže broj, a oko 11% se izjasnilo da im je novi operater rekao da ne mogu da zadrže stari broj.

Više od trećine ispitanih nema SIM karticu, ni telefon koji podržava 4G mrežu, a dve trećina ispitanika koristi do 3 gigabajta podataka mesečno.

- Кvalitet usluga prenosa podataka koji pružaju sva tri operatera u Srbiji je veoma dobar i na nivou je mobilnih mreža u Evropi. Međutim, jedna trećina mobilnih korisnika nema ili ne koristi internet na mobilnom telefonu - naveo je u saopštenju RATEL.

Dodaje se da sva tri operatera mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji imaju zadovoljavajući kvalitet usluga koje pružaju korisnicima koji, s druge strane, ne upotrebljavaju u raspoloživom kapacitetu usluge koje su im omogućene.

U istraživanju RATEL-a sprovedenom u novembru ove godine učestvovalo je 1.200 ispitanika.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.