Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 05.12.2018 00:23:09
ANTENA-PRVA-O2TV-PRODAJA / Prva televizija i O2 TV prodate za 180 miliona evra
Beograd (MEDIA EXPRES) / 4. decembar 2018. / Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100% osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori. Vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra, a postupak izdavanja dozvole regulatornih tela je u toku.

Kako navode iz Antena grupe, ova kompanija je vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala – Prva.rs, O2tv.rs i B92.net.

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Fox televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija.

Promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja. Grupacija je ovim poslovnim potezom ostvarila veliki uspeh, pošto je u vreme kupovine Fox televizije u Srbiji stanica je imala svega 4% udela u tržištu, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45% udela u tržištu.

- Želeli bismo da se zahvalimo sjajnom timu profesionalaca u Srbiji koji su omogućili da se ova medijska kuća razvije u lidera u regionu. Iza nas je izuzetan period na koji smo svi veoma ponosni jer smo uspeli da kreiramo broj jedan televizijsku, digitalnu i radijsku platformu u Srbiji i Crnoj Gori - rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Srđan Milovanović poseduje bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacionom poslovanju, a ova akvizicija predstavlja novi izazov za celokupan razvoj medijskog tržišta Srbije.

- Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj - izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović.

Antena grupa je jedna od vodećih internacionalnih medijskih grupacija sa portfoliom raznovrsnih medijskih operacija u više od 20 zemalja Evrope, Severne Amerike i Australije. Osnovana je 1988. godine u Grčkoj i razvila se u međunarodnu grupu koja ulaže u vodeće komercijalne televizije, tematske kanale, digitalne medije, audio-vizuelnu produkciju, radio, izdavaštvo i druge oblasti.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.