Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 28.11.2018 01:11:49
HT-AKVIZICIJA-EVOTV / Hrvatski Telekom kupio od Hrvatske pošte digitalnu kablovsku televiziju "evotv"
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 27. novembar 2018. / Hrvatski Telekom (HT) objavio je 27. novembra da je sa Hrvatskom poštom potpisao ugovor o kupovini stoprocentnog udela u društvu HP Produkcija koje pruža uslugu digitalne kablovske televizije evotv.

Zaključenje transakcije zavisi od regulatornih odobrenja, a očekuje se do kraja 2018. godine. Visina transakcije je poslovna tajna.

Evotv je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evotv posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94% domaćinstava u Hrvatskoj.

Zaključno sa 30. junom ove godine, evotv je imao 71.195 korisnika i 30 zaposlenih. Prošle godine je ostvario prihode od 57 miliona kuna (7,6 mil EUR), što predstavlja tržišni udeo od oko 6%.

- Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcionisanja i dostupnosti evotv usluge, našim korisnicima omogućićemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. Korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa - izjavio je Davor Tomašković, predsednik uprave Hrvatskog Telekoma.

Kako se može čuti iz HT-a, motivacija za akviziciju evotv-a je da ta usluga predstavlja core-business HT-a. Evotv im je zanimljiv u smislu tržišnog segmenta i tehnologije, jer je karakteristika evotv-a da pripada jeftinijem cenovnom segmentu i koristi teresterijalnu tehnologiju, odnosno digitalni DVB-T signal, koji HT nema.

HT nema u planu integraciju HP Produkcije, s obzirom na to da je ova kompanija nosilac dozvole za DVB-T signal i ima ugovor sa firmom Odašiljači i veze.

Hrvatska pošta je objavila da je Nadzorni odbor na svojoj sednici odobrio prodaju 100-postotnog udela u društvu HP Produkcija kompaniji HT.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.