Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 26.11.2018 23:11:31
TELEKOM-SRB-AKVIZICIJE / Telekom Srbija planira kupovinu još kablovskih operatera
Beograd (MEDIA EXPRES) / 26. novembar 2018. / Niko ne može da kaže da je kupovina Kopernikusa loš potez, izjavio je koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić i najavio kupovinu još nekoliko kablovskih operatera.

- Da ga nismo kupili, Kopernikus bi nas brzo prestigao, jer je imao razvojni put kao SBB - rekao je Lučić u intervjuu za Politiku i napomenuo da bi Kopernikus sigurno prestigao Telekom Srbija u broju multimedijalnih korisnika.

Kao problem srpskog tržišta navodi to što, za razliku od zemalja regiona, postoji 90 kablovskih provajdera koji su neka vrsta koalicije protiv Telekoma.

- Jedni druge uglavnom ne napadaju, ali 'jedu' korisnike Telekoma - kazao je Lučić.

On navodi da je kompanija bila dramatično ugrožena od kablovskih provajdera u delu fiksnog interneta i multimedije, te da je brzo reagovala na pad broja korisnika fiksne telefonije i interneta i to za početak akvizicijom kablovskih operatera, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i BiH.

- Akvizicijom se jača pozicija kompanije u odnosu na konkurenciju, ostvaruje se pristup novim tehnologijama, povećava vrednost kompanije, uvećava broj korisnika i to sve govori o važnosti akvizicije Kopernikusa - objasnio je Lučić.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.