Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 20.11.2018 03:56:36
RINA-AGENCIJA / Počela da radi prva regionalna novinska agencija u unutrašnjosti Srbije - RINA
Čačak (MEDIA EXPRES) / 19. novembar 2018. / Prva novinska agencija osnovana u unutrašnjosti Srbije, sa sedištem u Čačku, počela je da radi 16. novembra. Agenciju je osnovao Glas zapadne Srbije, ali će od 2019. godine poslovati kao posebno preduzeće. RINA će biti na raspolaganju svim nacionalnim i lokalnim medijima, a svi registrovani korisnici moći će do nove godine besplatno da koriste sve medijske sadržaje.

- Korisnicima nudimo video i foto usluge, ali ono što nas čini posebnim je što registrovanim korisnicima garantujemo da ih niko ne može tužiti za fotografije po osnovu zakona o autorskim i srodnim pravima (materijalnu i nematerijalnu štetu), što je danas ogroman problem medijima koji svakodnevno dobijaju tužbe od kojekakvih lovaca na autorska dela. Dakle, bezbedni su, jer su fotografije isključivo naše i ustupamo ih na korišćenje svim medijima – rekao je lokalnim medijima Ivan Nikolić, urednik RINA-e.

On je siguran da će RINA region zapadne Srbije učiniti dostupnijim nego ikada, a pratiće sve, od funkcionisanja lokalnih samouprava, privrede, politike, kulture i sporta.

- Kada kažem region, to podrazumeva područje od Ljiga do Ljubovije, pa do granice sa Crnom Gorom. U planu je da uključimo Kraljevo, Rašku i Novi Pazar, gde smo u potrazi za pouzdanim saradnicima. Zbog toga pozivam sve medije i medijske poslenike da se registruju i siguran sam da će ta saradnja biti uspešna, a verujem i dugotrajna – istakao je Nikolić.

Vesti, fotografije i video zapise za agenciju RINA pripremaće urednici i najbolji novinari i snimatelji Glasa zapadne Srbije sa saradnicima iz nekoliko gradova, na čelu sa vlasnikom Gvozdenom Nikolićem.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.