Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 17.11.2018 21:14:35
TELESTE-UG-SRBIJA / Teleste donosi brži prenos podataka korisnicima United Grupe u Srbiji
Beograd (MEDIA EXPRES) / 17. novembar 2018. / Kompanija Teleste je pionir u razvoju sistema pristupa nove generacije, kao što su proizvodi kompatibilni sa standardom DOCSIS 3.1 na 1.2 GHz, ili čvorišta u sistemu DAA (Distributed Access Architecture). Koristeći ovu opremu, njihovi partneri mogu da razvijaju i unapređuju svoje mreže kablovske televizije i budu konkurentni sa mobilnim operaterima.

- Srpsko tržište kablovske televizije je veoma razvijeno i koristi najnovije tehnologije. Teleste Corporation je uvek bila dobro zastupljena na ovom tržištu, ali sada, razvoj pasivne optičke mreže xPON predstavlja izazov za operatere iz Rusije ili sa Dalekog istoka koji takođe dolaze u Srbiju. Dolazi do ukrupnjavanja, kao i na svakom drugom tržištu, što će nam sigurno predstavljati izazov u daljem poslovanju - kaže Attila Pester, direktor prodaje u kompaniji Teleste.

On naglašava da Teleste želi da osnaži svoje prisustvo, posebno u segmentu malih i srednjih klijenata.

– Upravo zato nameravamo aktivno da podržimo događaje Poslovnog udruženja kablovskih operatora Srbije (PUKOS) tokom 2019. godine, a želimo da uspostavimo partnerstva i sa drugim ključnim učesnicima na tržištu telekomunikacija u Srbiji, kao što je Telekom Srbija. Naravno, već uspostavljena saradnja sa United Grupom takođe će ostati u fokusu.

United Grupa intenzivno unapređuje svoju kablovsku mrežu širom Srbije, a Teleste ima značajan udeo u obezbeđivanju čvorišta i pojačivača za ovaj posao. Istovremeno, kompanija testira sledeću generaciju DAA tehnologije, koja će pretplatnicima UG doneti brzi prenos podataka.

U okviru projekta “Giga gradovi” koji je SBB nedavno najavio u Srbiji, Teleste obezbeđuje RF pojačivače kompatibilne sa standardom DOCSIS 3.1 na 1.2 GHz, kao i optička čvorišta, a kompanija se nada da će nakon uspešno završenog probnog perioda United Grupi dostavljati i DAA – Remote PHY čvorišta za prenos podataka koji se meri u gigabajtima.

– Proizvodi kompanije Teleste dobro su poznati po svom izuzetnom kvalitetu, veoma su pouzdani i troše malo energije. Naši mrežni proizvodi su “pametni”, što znači da nude opcije pristupa i upravljanja na daljinu putem SW ili NOC tehnologije – kaže Pester.

Teleste Corporation je u Srbiji u direktnoj vezi sa United Grupom, dok su u zemljama bivše Jugoslavije najvažniji partneri ove kompanije United Grupa i Telekom Austrija Grupa (VIP/A1). U jugoistočnoj Evropi njen najveći partner je turska kompanija Turksat.

Teleste želi da da uspostavi još više strateških partnerstava sa glavnim telekom operaterima u regionu, a kako ističe Attila Pester, njihova najnovija generacija DAA proizvoda biće ključna u ovom poduhvatu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.