Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 10.11.2018 17:54:43
M-TEL-CRNA-GORA / M:tel pokriva više od 30% tržišta Crne Gore
Podgorica (MEDIA EXPRES) / 9. novembar 2018. / Kompanija m:tel danas pokriva više od 30% ukupnog tržišta Crne Gore. Izvršni direktor m:tela Vladimir Lučić kaže da su posle tri godine u domenu fiksnog interneta i televizije prešli 30% tržišta u fiksnoj telefoniji, u internetu imaju 38% udela, a od televizije 30%.

- Takođe, ta velika investicija u fiksnoj telefoniji pomogla je i razvoj i mobilne, tako da smo i u mobilnoj došli do 32% tržišta. Možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da smo, kao treći operater koji je krenuo i u mobilnu i u fiksnu, kada je već bilo zasićeno tržište, uspeli u tri bitna segmenta poslovanja da pređemo 30% tržišta - kazao je Lučić.

Finansijski pokazatelji m:tela u prvih devet meseci 2018. govore da postoji rast povećanja prihoda i profitabilnosti, što, kako je kazao Lučić, govori koliko je investicija u fiksnoj telefoniji bila isplativa, piše portal.

- Poznati smo da osluškujemo potrebe korisnika. Hteli smo da demonstriramo jedan novi digitalni interfejs prema korisniku s nazivom MOVE. Moći ćete da vraćate sedam dana unazad sve kanale, da snimate, presnimavate kanale. Osim televizije, mi ćemo u budućnosti ponuditi korisnicima niz novih digitalnih servisa - rekao je Lučić.

Oni korisnici koji budu želeli da uzmu ovaj servis, dodao je, moći će da imaju benefite digitalne televizije.

Direktor sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima m:tela, Milivoje Cerović, kazao je da je servis kreiran na osnovu potreba korisnika te kompanije.

Crnogorski portal Analitika piše da će od 15. novembra kompanija m:tel pustiti u rad kanal Superstar, a do 15. decembra i satelitsku televiziju, što je, ocenjuju, bitno za korisnike nekih ruralnih ili primorskih područja.

Lučić je dodao da je m:tel optičkom mrežom pokrio 90% stanovništva i tako omogućio da najveći deo korisnika dobije internet brzine veće od 100 megabita.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.